Kastanjegården

Nørkæret, 9270 Klarup Mariager

Skitsering, projektering, projektledelse, tilsyn

280 m2

.

Kastanjegården ligger i dejlige omgivelse på Nørkæret lige vest for Klarup Mariager – i kort af stand til fjorden og 15 minutter fra Lille Vildmose med et fantastisk dyreliv. Klarup  ligger i et kuperet terræn skrånende ned mod fjorden, og er omgivet af

Kastanjegården er en ny fortolkning af den traditionelle trelængende gård. Gårdens ca. 280 m2 er fordelt på to bygningskroppe – bygningen mod vest indeholder garage, opbevaring, bryggers og kontor og bygning mod øst master bedroom med walk in og badeværelse, køkken/ alrum med viktualierum med naturlig køling, værelser, badeværelse og på 1 salen hyggelig stue, samt to store disponible rum der kan indrettes til 2-3 værelser og badeværelse.  Fra alle rum i stueplan er der direkte udgang til det fri og de store overdækket udearealer. Det eksisterende stuehus omdannes til lager, fitness- og aktivitetsrum. 

Den smukke adkomst til gården via broen i natursten bevares, den interne vej omlægges således at adkomsten til det nye stuehus sker via den smukke alle af 1++ år gamle træer. Det etableres nye regnvand bassin/ sø og store dele af grund henlægges til størst mulig biodiversitet til gav for dyre og planteliv.  

Udvendigt fremstår husene med både facader og tage i sort falset stål og varme naturlig materiale der hvor bygningen åbner sig op. Indvendig er der benyttet varme og naturlige materialer som krydsfiner og træ lameller, i kontrast med det arkitekt tegnede interiør og inventar i mørke farver.  Overalt er der klare referencer til gårdmiljøet og landbrugslandskabet.