Spejderhytte i Mariager

Skovvej, 9550 Mariager

Skitsering, projektering

300 m2

Holmsø Huset A/S

Spejderhytten ligger i dejlige omgivelse på Skovvej midt i Mariager – kun få meter fra skoven og fjorden. Mariager ligger i et kuperet terræn skrånende ned mod fjorden, og er omgivet af bløde skovklædte bakker bla. Horhøj som rager 110 meter op i landskabet. Byen har rødder helt tilbage til 1500 tallet og har stadig flere smukke gamle bygninger.

Hyttens 300 m2 er fordelt på tre bygningsdele – udmod udsigten det store opvarmende aktivitets-, møde- og fællesrum. Rummet kan opdeles i tre rum ved 2 store foldevægge. Fra alle rum er der direkte udgang til det fri og de store overdækket udearealer. Hjerte i hytten er det midterstes uopvarmede inde- og uderum som kan anvendes til af hav af aktiviteter bla. vedligehold af søspejdernes både i vinter halv året. Den bageste del af er funktionsdelen indeholdende køkken, depot, samt bade og toilet faciliteter.  Fra alle rum er der visuel kontakt til naturen.

Udvendigt fremstår husene med sorte paptage og sorte træ facader. Indvendig er der benyttet varme og naturlige materialer som krydsfiner. Overalt er der klar referencer til både spejder miljøet og det maritime miljø.